S(up)port for nature

Sports for nature

De Hivernaltrail  wordt georganiseerd in de mooie natuurgebieden in de gemeente Landgraaf. Onder de diverse partners van deze gebieden wordt ook een natuurgebied beheerd door Vereniging Natuurmonumenten. Hivernaltrail steunt Natuurmonumenten door €1,00 van iedere inschrijving te doneren.

‘Leave nothing but foot prints’

We streven er ook naar om het gebied te gebruiken zonder het gebied en de dieren die er wonen onnodig te belasten. Bij trailwedstrijden nemen deelnemers hun eigen afval mee. Onze trails zijn daarom ook bekervrij. Een herbruikbare opvuwbare racecup kun je bij inschrijving meebestellen. Een schoon parcours vergroot de kans dat het evenement ook volgend jaar weer kan rekenen op een vergunning. De route van de Hivernaltrail is niet exclusief beschikbaar voor hardlopers op de dag van het evenement. Let dus zelf ook goed op tijdens het lopen. We rekenen als organisatie op je medewerking.

S(up)port for Nature

Forasevents en dus ook ook Hivernaltrail past het natuurzorgsysteem ‘S(up)port for nature’ toe om er voor te zorgen dat het evenement veilig is, zo min mogelijk schade aan de bodem en de natuur teweegbrengt en zo min mogelijk overlast veroorzaakt voor bezoekers en omwonenden.

Beker vrij