Kerst in Kasteel Hoensbroek 2023 Run & Walk

Na het succes van vorig jaar (met 5.000 bezoekers!) organiseert Nationaal Programma Heerlen-Noord in nauwe samenwerking met Kasteel Hoensbroek dit jaar opnieuw ‘Kerst in Kasteel Hoensbroek‘! 

Op 16 & 17 December gaan de poorten van het allermooiste kasteel van Nederland opnieuw gratis open. Vanaf 14.00 is er ontzettend veel te beleven. En om 19.45 eindigen we opnieuw met een spetterende slotshow waar het hele kasteel in wordt uitgelicht.

De Kerst in het Kasteel Hoensbroek Run & Walk is een ludiek laagdrempelig sportevenement wat zich richt op hardlopers / wandelaars maar vooral gezinnen van alle leeftijden uit Heerlen-Noord en omstreken.

De 2e editie vindt plaats op zaterdag 16 december 2023 en start om 14.00 uur op de het 2e binnenplein van Kasteel Hoensbroek. 

Na een gezamenlijk verzorgde  warming-up zal de bonte stoet verklede Kerstmannen in een langgerekt lint een vaste route rondom het kasteel en omliggend park volgen.

De route is wordt door middel van pijlen gemarkeerd zodat je van pijl naar pijl loopt.

Er is GEEN sprake van een wedstrijdelement. 

De groep wordt voorgegaan door mensen vanuit de organisatie welke het tempo aangeven. Achter de groep rijdt een fietser als bezemwagen.

De hardlopers zullen 2 ronden ( 2 x 3KM= 6KM) afleggen zodat ze na de 1e ronde weer feestelijk onthaald worden op het 2e binnenplein van Kasteel Hoensbroek om vervolgens de 2e lus te rennen.

De wandelaars zullen 1 ronde van +/- 3KM afleggen

Uiteindelijk zal de hele groep op het 2e plein weer arriveren. Hier wordt de tocht muzikaal ontbonden en kunnen ze dan huiswaarts keren of verder genieten van alles wat “Kerst in Kasteel Hoensbroek” te bieden heeft.

Tickets Run & Walk

Deelname is gratis, er geldt een maximum van 400 deelnemers. 

Nieuws

 

 

Programma

Op zaterdagochtend 9 december tussen 10.00 en 13.00 uur mogen deelnemers hun pakken / startnummer komen ophalen bij het kasteel. zo kun je het pak nog feestelijk “pimpen”en of versieren

Zaterdag 16 december Run & Walk

  • 13.00 uur pakken ophalen voor last minute aanmeldingen
  • 14.00 uur gezamenlijke warming up op 2e plein
  • 14.30 uur startschot hardlopers en wandelaars
  • 14.45 uur 1e doorkomst hardlopers
  • 15.00 uur binnnenkomst wandelaars 
  • 15.15 uur binnenkomst laatste hardloper & ontbinding tocht

Route