Schneeberg Trail

Ons nieuwste event!

Op zondag 27 november organiseren wij deze nieuwe trail.

Vanaf Hoeve De Gastmolen in Vaals nemen wij je mee op 3 afstanden met daarin de Schneeberg, een van de 7 Summits van de Dutch Mountain Trail

Geschiedenis

De Schneeberg of Sneeuwberg is een beboste heuvel op Duits grondgebied bij Aken ten noorden van Vaals. De Schneeberg dankt zijn naam aan de kalkgrond welke in de zomer een opvallend lichte (witte) kleur geeft in vergelijking met de omringende gronden. De heuvel maakt deel uit van het Duitse deel van het Plateau van Bocholtz, van het Vaalser Hügelland en heeft een hoogte van 257 meter boven NAP.

Ten zuiden van de heuvel ligt het Selzerbeekdal.Ten westen van de Schneeberg liggen Lemiers en met name Oud-Lemiers onderaan de voet van de helling van het plateau. Ten noordwesten van de heuvel ligt het Duitse dorp Orsbach op het plateau. Ten oosten van de beboste berg ligt de stad Aken en ten zuiden van de heuvel ligt het dorp Vaals. Aan de voet van de heuvel stroomt de Selzerbeek.

Op het plateau in de nabijheid van de Schneeberg zijn er ten tijde van de Tweede Wereldoorlog als onderdeel van de Siegfriedlinie antitankhindernissen aangelegd. Vanwege de strategisch gunstige Schneeberg van waaruit de Duitsers de omgeving van Vaals goed konden observeren, kwam Vaals gedurende enige tijd in niemandsland te liggen omdat men door vijandelijk vuur vanaf de Schneeberg Vaals niet kon innemen.

Agenda

Zondag 27 november

08:30 uur: Aanmeldbureau open

10:00 uur: start 35 km

10.30 uur: start 11 km

11.00 uur: start 21 km

 

12.00 uur: prijsuitreiking 11 km

13.00 uur: prijsuitreiking 21 km en 35 km

15.00 uur: parcoursluiting

Nieuws en informatie

3 Afstanden waarbij je langs onze verzorgingsposten komt, zoals je deze gewend bent van onze andere trails.

Inschrijven kan hier

Hou onze website en social media in de gaten voor meer info.

Voor al je vragen kun je terecht bij ons Lopers ABC

De GPX bestanden vind je onderaan deze pagina onder het kopje “afstanden”.

Inschrijven

Inschrijven kan hier.

11 km  € 14,50

21 km  € 21,50

35 km  € 28,50

Bij de prijs inbegrepen zijn: verzorgingsposten, startnummer, medaille, parkeerplaats, veilige oversteekplaatsen en een heuvelachtige omgeving.

Daarnaast extra inbegrepen:  een € 0,50 douchemunt  & gratis herbruikbare / opvouwbare en afwasbare racecup ter ere van ons 10 jarig jubileum!

Na- of daginschrijvingen zijn NIET mogelijk

De afstanden

 

HIeronder vind je al de eerste informatie over de 3 afstanden, de hoogteprofielen en een kaart van de routes. De GPX plaatsen wij vlak voor het evenement, vanwege mogelijke last minute wijzigingen. Op de dag zelf zijn alle routes uitgepijld. 

Scheebergtrail 11 km
GPX-bestand: Schneebergtrail 11km
Scheebergtrail 11 km hoogteprofiel
Scheebergtrail 21 km

GPX-bestand: Schneebergtrail 21km

Scheebergtrail 21 km hoogteprofiel
Scheebergtrail 35 km
GPX-bestand: Schneebergtrail 35km
Scheebergtrail 35 km hoogteprofiel