Hivernaltrail

De winterklassieker

De winterklassieker die elk jaar in de eerste weekend van februari wordt georganiseerd. In verband met de Corona-maatregelen organiseert stichting Foras! in 2022 een jubileum editie in zomerse sferen op 26 juni

 

Agenda

26 juni 2022 Hivernaltrail Zomereditie. Meer informatie volgt

 

Nieuws

Lang was het stil van onze kant…. Helaas hebben wij een beslissing moeten nemen die ons zwaar valt. De Hivernaltrail zal op 5/6 februari 2022 NIET plaatsvinden.

We hebben afgelopen week, in overleg met Gemeente Landgraaf, besloten de Hivernaltrail  op zaterdag 5 en zondag 6 februari  te annuleren. De organisatie is tot dit besluit gekomen na de laatste persconferentie van het kabinet op vrijdag 14 januari, waaruit bleek dat er op korte termijn nog geen perspectief werd geboden richting het opheffen van het evenementenverbod.  

Daarnaast is de logischerwijze terughoudendheid in aanmeldingen van deelnemers  ook meegenomen in deze overwegingen. 

Hoewel er mogelijke versoepelingen aankomen, maken bovengenoemde feiten  het voor ons toch onmogelijk om een volwaardige Hivernaltrail te organiseren volgens onze maatstaven.  Wij betreuren het ten zeerste deze keuze te moeten maken,  maar gezien de voorbereidingsperiode zijn wij genoodzaakt onze verantwoordelijkheid te nemen. 

Uiteraard laten wij onze deelnemers niet met lege handen staan.  Wij als stichting bestaan 10 jaar en in dit jubileumjaar hoort gewoon een Hivernaltrail!  Daarom vindt er op 26 juni een een zomerse variant van onze beproefde “wintertrail” plaats. Uiteraard gaan we hier een speciaal feestje van maken.

Inschrijvingen voor de 2022 editie blijven GEWOON geldig voor de zomereditie. Zonder bijkomende kosten! Je hoeft  hier verder niets voor te doen. Je inschrijving schuift gewoon door. 

Indien je hier geen gebruik van wenst te maken, stuur ons dan vóór 5 februari 2022 een mail met uw IBAN-nummer, dan wordt het inschrijfgeld teruggestort minus de administratiekosten van Larssie.

We hopen je gezond en wel te mogen begroeten op de Hivernaltrail Zomereditie op 26 Juni.

 

 

Lopers ABC

Elk jaar stellen wij een lopers abc samen waarin de meest gestelde vragen al voor jou worden beantwoord. Klik op de volgende link LOPERS ABC op de antwoorden op de meest gestelde vragen te bekijken.
Staat je antwoord niet in de lopers abc, dan kun je ons altijd contacteren via info@forasevents.nl

Tickets Hivernaltrail

 Meer informatie volgt

 

Inschrijven

Meer informatie volgt

 

Parcours

Hivernaltrail 11km parcour
Hivernaltrail 20km parcour
Hivernaltrail 30km parcour
Hivernaltrail 30km parcour

Geschiedenis

Hivernaltrail was in 2013 een van de 1e trails in de wintermaanden ( Hivernal is afgeleid van “Hiver” het franse woord voor winter).

We boden de trailers voor Nederland een uniek concept namelijk 100% sneeuwgarantie bij de start ( deze was namelijk in de hal van snowworld en meteen tegen de piste omhoog  dus een ijskoude pittige opening gegarandeerd.

Wat schetste onze verbazing dat het tijdens het uitpijlen op de zaterdag echt begon te sneeuwen en we dus een prachtige wit parcours kregen.

Frappant detail was dat de temperatuur buiten kouder was dan in de skihal en dus werd de 1e editie een hele noemenswaardige editie voor de echte bikkels.

Met de trap op de Wilhelminaberg erbij na nog geen km gelopen te hebben en zondermeer  pittige start.

Met een meer dan gevarieerd parcours met diverse ondergonden en steile technische stukken is de Hivernaltrail een niet meer weg te denken race op de kalender van veel trailers.  Geen massa deelnemers, persoonlijke touch van de organisatie en mooi verzorgde omkleedfaciliteiten maken het een zeer gezellige wintertrail.

Hivernaltrail