Rondje Groeves

Eenmalig en bijzonder.  5KM of 10,8 KM hardlopen in een uniek stukje Heerlen.

 
Forasevents is gevraagd om ter opening van de nieuwe recreatieve fietsroute “rondje groeves” een unieke hardloopwedstrijd te organiseren deels over dit parcours.
Deelnemers mogen deze dag eenmalig hardlopen over de fietspaden en hebben dan uitzicht op de nieuw opengestelde zandgroeves van Beaujean en Sibelco ( Vroegere Sigrano).
Daarnaast worden stukjes Brunssumerheide meegenomen en enkele gravel paadjes, kortom een divers parcours.
 
Bovendien is deelname gratis als stimulering voor een gezondere en actievere samenleving in het kader van de Heerlense vitaliteits plannen!!!
 

Informatie

Zaterdag 10 juni 2023

Afstanden: 5 en 10.8 KM voor volwassenen

Kidsrun:

4-6 jaar 500 M,
7-9 jaar 1000 M,
10-12 jaar 2000 M

Herinnering: Informatie volgt tijdens evenement

Parcours: 90% verhard (fietspad) en een stukje Brunssumerheide

Kosten: GRATIS deelname in het kader van de Heerlense  vitaliteitsplannen voor een gezondere en actievere samenleving

Afhalen startnummers: Bij inschrijfbalie op start-finishlokatie op het terrein van Sibelco ( voorheen Sigrano) / bij uitkijktoren  “De Transportband”. Tiegelstraat 1, Heerlen

Woensdagavond 7 juni a.s. volgt nog een deelnemers info mail

Programma

Zaterdag 10 juni 2023

10.00 uur Opening Inschrijfbalie

11.00 Start 10,8 KM

11.15 Start 5 KM

11.45 Start Kidsrun 

13.00 Eindtijd wedstrijd

Achtergrond en geschiedenis van Rondje Groeves

De regio Parkstad kent een rijke historie van mijnbouw, zoals boven- als ondergronds. Sinds begin 20e eeuw vindt in de streek zilverzand winning plaats.

Het project Rondje Groeves is een initiatief dat tot doel heeft om het groevegebied beter toegankelijk te maken voor fietsers en wandelaars. in bezoekers – jong en oud- te verrassen en een glimlach op hun gezicht te toveren terwijl ze genieten van de mooie omgeving. Vanaf nu kan dat. 

Je kunt je laten meevoeren langs 8 indrukwekkende rust- en uitkijkpunten, de mooie natuur en kom je meer te weten over de grondstoffen onder je voeten.
De route is 8 kilometer en geeft je onderweg alle gelegenheid om stil te staan bij de hoogtepunten van de tocht.

Om de realisatie te vieren vindt er op zaterdag 10 juni Expeditie Groeves plaats. Vanaf 10.30 uur ontdek je het groevegebied en de Brunssumerheide als nooit tevoren! Met een prachtig programma voor jong en oud. Er zijn diverse activiteiten, zoals de Rondje Groeves Kidsrun en een pittige Rondje Groeves 10 km run die dwars door de heide en het groevegebied gaat.
Er is een Stoere Mensentocht, spannende verhalen tijdens de Legendeloop én Natuurmonumenten neemt je mee op een heuse Expeditie door het gebied.

Expeditie Groeves wordt georganiseerd door  Gemeente HeerlenNationaal Programma Heerlen-NoordHeel Heerlen BeweegtNatuurmonumenten, Forasevents, Visit Zuid-Limburg en IBA Parkstad

Routeinformatie 5 KM
Parcours 5 KM
Routeinformatie 10.8 KM
Parcours 10.8 KM

GPX bestand: Rondje Groeves 5 KM

GPX bestand: Rondje Groeve 10 KM